Folytatódik a konszenzusos politika Óbudán
2007. február 28., 11:14
A 36 fős képviselőtestület 30 igen szavazattal, azaz az ellenzék támogatásával elfogadta Óbuda-Békásmegyer 2007. évi költségvetését. A városrész 19,9 milliárdos előirányzata mellett 423 millió forint hiánnyal számol.

A grémium elkötelezte magát az önálló közterület felügyeletet létrehozása mellett, az óbudai közterületek rendjének, tisztaságának védelmére, jogsértések megelőzésére, a közterületen engedélyköteles tevékenységek ellenőrzése érdekében. A kerület ez irányú szándékáról a Fővárossal még egyeztetnek. Döntés született arról is, hogy a kerület nyugdíjas házaiban élő rászorultak vizitdíját az önkormányzat teljes egészében átvállalja. A Képviselő-testület létrehozta azt a szociális tanulmányi ösztöndíjat is, mely az alacsony jövedelmű családok jól teljesítő gyermekei számára jelenthet támogatást.

Bús Balázs polgármester elmondta, a Kossuth Zsuzsa szakközépiskola és az óbudai Gázgyár változtatási tilalom alá került, s ha a Margit kórház védelme megkívánja, az egészségügyi intézményre is változtatási tilalmat rendelnek el. Február 27-től a polgármester munkáját a polgári frakció vezetője alpolgármesteri minőségben is segíti. Puskás Péter a jövőben az egészségügyet és a lakásügyek területét felügyeli.

fidesz.hu