Rendezési terv nélkül kezd kisajátításba az önkormányzat Szegeden
2007. március 27., 15:03
A szegedi önkormányzat úgy kívánja elindítani tíz-tizenöt ingatlan kisajátítását egy magánbefektető érdekeit szolgáló útépítés miatt, hogy az adott területre nincs elfogadott részletes rendezési terv - jelentette ki Szabó László, a körzet fideszes önkormányzati képviselője kedden Szegeden.

Egy befektető Újszeged déli részén, a volt kendergyár helyén 23 milliárd forintos beruházással a régió legnagyobb bevásárlóközpontját kívánja felépíteni - mondta a képviselő sajtótájékoztatóján. A leendő üzletközpontnak helyt adó ingatlan rendkívül értékes, hiszen ez az utolsó, a város központjához közel eső, nagy és beépítetlen terület, megközelíthetősége azonban nem túl jó. A tervezett út többek között ezen javítana, azonban nem a város körutas szerkezetét folytató nyomvonalon épülne meg, hanem kívülről kerülné meg a bevásárlóközpontot - közölte a politikus.

Szabó László szerint ha a körút ívét folytatva épülne az út, nem lenne szükség kisajátításra és magántulajdonú épületek elbontására. A képviselő hangsúlyozta, kisajátítás csak közérdekből történhet, az út megépítése azonban elsősorban a befektető magánérdeke, ezt mutatja az is, hogy az eljárást nem az önkormányzat, hanem a tervezett üzletközpont beruházója finanszírozza.

MTI - fidesz.hu