Nyilvános a műegyetemi tűzről szólól jelentés
2007. március 29., 08:32
Nyilvános az a jelentés, ami a tavaly augusztusi, három tűzoltó életét követelő műegyetemi tűzesetet és oltásának körülményeit vizsgálja. Az eset körülményeinek kivizsgálását az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság végezte. MTI tudósítás.

A Műegyetem K épületének pincéjében lévő lőtéren 2006 augusztus 8-án este azt követően keletkezett tűz, hogy a pincében három fiatalember felügyelet mellett lőgyakorlatot tartott. A tűz kilenc órán át tartó oltása közben három tűzoltó vesztette életét, hét tűzoltót füstmérgezéssel szállítottak kórházba.

"Az egy hónapon át tartó vizsgálat lezárulta után a katasztrófavédelmi főigazgató a főpolgármesternél fegyelmi eljárást kezdeményezett a fővárosi tűzoltóparancsnok ellen, a Fővárosi Közgyűlés Városrendészeti Bizottsága azonban nem látta indokoltnak ezt" - olvasható a tűzoltóportálon.

Lamperth Mónika önkormányzati és területfejlesztési miniszter az esettel kapcsolatban korábban úgy nyilatkozott, támogatja, hogy az Országgyűlés szakbizottsága foglalkozzon az üggyel.

A jelentés a langlovagok.hu oldalon olvasható.

MTI - fidesz.hu