Újabb feljelentést tett hűtlen kezelés miatt a soproni önkormányzat
2007. április 3., 16:20
Újabb feljelentést tett Sopron polgármester ismeretlen tettes ellen, egy feltételezett ingatlan-visszaélés miatt, így összesen négy feljelentés miatt nyomoz a rendőrség - mondta a Nemzeti Nyomozó Iroda kedden.

Csontos Stefánia, az NNI munkatársa elmondta: Sopron polgármestere, Fodor Tamás (Fidesz) hűtlen kezelés gyanúja miatt újabb feljelentést tett egy újabb ingatlan-visszaélési ügyben, az NNI pedig elrendelte a nyomozást és együtt bírálja el a feljelentést a megyei rendőr-főkapitányság által korábban már egyesített három üggyel.

Valamennyi feljelentés ingatlanokkal függ össze: ingatlanok értékesítésével, bérbevételével, vásárlásával - mondta a rendőrség munkatársa. Hozzátette: az eljárás az NNI-ben hűtlen kezelés miatt, ismeretlen tettes ellen folyik.

A polgármester január végén jelentette be, hogy hűtlen kezelés és csalás gyanúja miatt feljelentést tettek ismeretlen tettes ellen, mert - mint akkor mondta Fodor tamás - az önkormányzatnál és annak vagyonkezelő cégénél elvégzett szakmai vizsgálatok szerinte több súlyos, törvénytelen gazdasági ügyletre világítottak rá, amelyek több százmilliós, sőt milliárdos károkozást, és ezáltal súlyos vagyonvesztést eredményezhettek Sopron városának.

A polgármester feljelentését a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálta, és egyesítette a polgármester összesen három feljelentését, majd az ügy nyomozását - az elfogultság elkerülése miatt - az NNI vette át.

Walter Dezső, aki az MSZP és az SZDSZ támogatásával, de pártonkívüliként vezette a várost 2002 és 2006 között, a polgármester feljelentése után sajtótájékoztatón közölte: minden egyes cselekedetéért és minden egyes szerződésért személyesen is vállalja a felelősséget, de hozzátette: Fodor Tamás és a Fidesz-frakció állításai valótlanságokat és rágalmakat tartalmaznak.

MTI - fidesz.hu