Köztisztaság, közegészségügy: Tunisz is megelőzi Budapestet
2007. április 4., 14:40
Budapestet olyan városok is megelőzik közegészségügyi és köztisztasági viszonyokban, mint Panama City, Tunisz, Montevideo vagy Bueons Aires - derül ki a Mercer Consulting legfrissebb életminőségi ranglistájáról. Az évente közzétett dokumentum tanúsága szerint Prága az átfogó életminőség listáján két hellyel előzi meg Budapestet.

A legfrissebb életminőségi lista alapján is érzékelhetőek azok a riasztó lemaradásokra utaló jelek, melyeket a Budapesten élők vagy a városba látogatók naponta megtapasztalhatnak.

A közszolgáltatások, az oktatás színvonala, a politikai és kulturális környezet, illetve a biztonsági szempontok figyelembe vételével állított sorrendbe 215 várost a Mercer Consulting, mely évente teszi közzé jelentését.

Az első két helyet Zürich és Genf "bérelte ki". Prága (72.) két hellyel előzi meg Budapestet (74.), míg Ljubjana a 80. , Varsó a 85., Pozsony a 99. helyen áll. Térségünkben a legjobb helyezés Bécsé: az osztrák főváros az előkelő 4. helyet mondhatja magáénak.

Az életminőségi listán a legutolsó helyen Bagdad található; a több éve katonai megszállás és háborús cselekmények sújtotta főváros helyezése nem tűnik meglepőnek.

Külön egészségügyi és köztisztasági szempontok szerint is felállítottak egy rangsort. Ezen már Budapestet olyan városok is megelőzik, mint Panama City, Tunisz, Montevideo vagy Bueons Aires.

hirtv.hu - fidesz.hu