BKV: tömeges elbocsátások, drasztikus pótdíjemelés
2007. április 11., 10:38
1300-1500 ember elbocsátására lehet számítani a BKV-nál, a cég azonban felvette a kapcsolatot a munkaügyi központokkal és piaci cégekkel is, hogy segítse a szakképzett munkaerő sikeres elhelyezkedését. A közlekedési vállalat a pótdíjak drasztikus emelését is tervezi.

Az átalakításoktól a főváros azt várja, hogy jövőre a BKV üzemi szinten nullszaldós legyen. Az idénre tervezett 13 milliárdos üzemi veszteség a költségoldal megfogása mellett csak úgy tűnhet el, ha a bevételeket jelentősen növelni tudja a társaság - írja a Népszabadság.

Utóbbira pedig vannak elképzelések, méghozzá igen merészek: a jegy nélkül utazóknak ezentúl 2 ezer forint helyett 5 ezer forintot kell a helyszínen fizetniük, egy hónapon belüli fizetés esetén pedig 10 ezer forint lesz a pótdíj összege, míg az egy hónapon túli fizetés esetén 20 ezer forintra lehet számítani. A bérlet utólagos bemutatásának díja az eddigi háromszorosa lesz.

penzcentrum.hu - fidesz.hu