Eláll a Gyurcsány-cég ellen indított keresetétől a Legfőbb Ügyészség - a Fidesz véleménye:
2007. április 11., 13:11

Aggasztónak, egy demokratikus jogállamban elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a Legfőbb Ügyészség a per hosszas és többszöri halasztgatása után végül nem tette lehetővé, hogy a gyanús módszerekkel meggazdagodott Gyurcsány Ferencnek a magyar államot megkárosító ingatlan-ügyei kapcsán a független magyar bíróság ítélkezzen.

Az ügyészség döntése azért is furcsa, mert a polgári per tavaly nyári megindulása óta nyilvánosságra került tények, kormányfői beszédek sem azt támasztják alá, hogy a magyar embereknek egyenes, szavahihető, ügyleteiben tisztességes, minden tekintetben feddhetetlen miniszterelnökük lenne.

A Fidesz korábban többször felszólította Gyurcsány Ferencet, hogy a bűncselekménygyanús körülmények között, sokak szerint törvénysértő módon szerzett ingatlanokat adja vissza a magyar államnak, az adófizetőknek.

Nincs még egy hivatalban lévő miniszterelnök Európában, akinek üzleti ügyeivel kapcsolatban bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúja merült volna fel.

Budapest, 2007. április 11.

Szijjártó Péter,
a Fidesz szóvivője