Szereptévesztésben vannak a parkolási társaságok
2007. április 11., 14:47
A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) Kovács Tamás legfőbb ügyész segítségét kéri abban, hogy rend legyen a parkolás terén a fővárosban, hiszen - álláspontjuk szerint - a bíróságok ítélkezési gyakorlata ilyen ügyekben eltérő. Erről Molnár Béla a párt országgyűlési képviselője, a fogyasztóvédelmi eseti bizottság alelnöke, és Bagdy Gábor, a Fővárosi Közgyűlés KDNP frakciójának vezetője tájékoztatta szerdán az MTI-t.

A KDNP úgy véli, ideje határozottabban rendet teremteni a fővárosi parkolás terén, és ebben a legfőbb ügyész segítségét kérik. Az ellenzéki párt szerint, a bíróságok nem alkalmaznak e téren egységes joggyakorlatot és ez teret ad a parkolási társaságoknak arra, hogy visszaéljenek monopolhelyzetükkel. Addig is, amíg nem lesz váltás ezen a téren, a KDNP a főpolgármesterhez és az érintett kerületek polgármestereihez fordul, hogy vessék latba befolyásukat a társaságoknál.

Molnár Béla és Bagdy Gábor arra figyelmeztettek: a jogszabályok kiskapuját kihasználva milliárdos nagyságú követelést próbálnak behajtani az embereken a parkolási társaságok.

A képviselők arra emlékeztettek, hogy a jogalkotás tett már lépéseket a parkolással kapcsolatos visszásságok megoldására a múlt év végén. Eszerint a parkolási társaságoknak 60 napjuk van felszólítani a nem fizető jármű tulajdonosát fizetési kötelezettsége teljesítésére.

Molnár Béla és Bagdy Gábor arra figyelmeztetnek, hogy mivel a jogszabály nem visszamenőleges hatályú, ezért féktelen behajtásba kezdtek a parkolási társaságok.

MTI - fidesz.hu