Bombázzátok Iránt!- énekelte az amerikai elnökjelölt
2007. április 20., 11:18
Különös műsorszámmal igyekezett feldobni a héten egyik kampánynagygyűlését a republikánus párt elnökjelöltségéért küzdő John McCain. A furcsa humoráról is ismert képviselő arra a kérdésre, hogy várható-e katonai akció Irán ellen, halkan énekelni kezdte a régi Beach Boys sláger paródiáját, amelynek átírt szövege így hangzik: Bombázzátok Iránt!

Az eredeti Beach Boys sláger a Barbara Ann címet viseli. Az 1979-es iráni túszdráma idején, amikor vallási fanatikusok elfoglalták a teheráni amerikai nagykövetséget és túszul ejtettek több mint 60 amerikait, a dalból paródia készült Bomb Iran! címmel. Ezt a dallamot idézte fel McCain, amikor énekelni kezdte a Bomb, bomb, bomb sorokat. A közönség nevetett, szóvivője pedig nem sokkal később magyarázkodhatott az ABC tévének, mondván főnöke csak fel akarta dobni egy kicsit a rendezvényt.

A "vicc" után McCain komolyra váltott, és azt mondta, hogy Iránnak feltett szándéka, hogy megsemmisítse Izraelt, emellett atomfegyver előállításán dolgozik. "Minden olyan dologban támogatom Bush elnököt, amely arról szól, hogy nem hagyhatjuk Izrael elpusztítását." - tette hozzá.

Az éneklős baki kísértetiesen hasonlít egy 1984-es malőrre, amikor az akkori elnök, Ronald Reagan jelentette be a rádióban, hogy eltörlik az oroszokat a föld színéről és öt perc múlva indul a bombázás. Reagan nem vette észre, hogy mikrofonpróba közben már be volt kapcsolva a készülék.

hirtv.hu - fidesz.hu