Az izraeli hadsereg megfenyegette a palesztinokat
2007. április 23., 11:37
Az izraeli hadsereg megfenyegette a palesztinokat azzal, hogy jelentős erővel behatol a Gázai övezet északi részébe, ha az Izraelt rakétákkal támadó szélsőségeseik 48 órán belül nem hagynak fel ezzel a tevékenységükkel. MTI hír.

A fenyegetést olyan arab nyelvű szórólapok tartalmazzák, amelyeket katonai helikopterekről szórtak le az övezetben - közölték hétfőn szemtanúk. Az izraeli hadsereg szóvivője nem tudta megerősíteni az információt.

Katonai források szerint legutóbb szombaton érték rakétatámadások Izrael területét. A három rakéta közül legalább egy Szderót városában csapódott be, telibe talált egy lakóházat, amelynek két lakója könnyebben megsebesült.

Amír Perec izraeli védelmi miniszter április elején utasította a hadsereget, hogy határozottan lépjen fel a rakétákat kilövő palesztin csoportok ellen.

A hét végén ismét közeli összecsapások alakultak ki az izraeli hadsereg és palesztin fegyveresek között mind a Gázai övezetben, mind Ciszjordániában, és áldozatul esett ezeknek nyolc palesztin. Ennek hatására újabb Izrael-ellenes támadásokra szólított fel minden palesztin fegyveres szervezetet vasárnap a Hamász. Iszmáil Haníje, a palesztin egységkormány Hamász-párti miniszterelnöke egyelőre nem kommentálta a további támadásokra történt felhívást.

MTI - fidesz.hu