Geszti ingyen szervezhet lóversenyt a Hősök terére
2007. április 27., 11:16
Három évig ingyen rendezhet lóversenyt a Hősök terén egy Geszti Péter vezette kft. A rendezvényhez való engedélyt a Fővárosi Közgyűlésben az MDF-esek támogatásával szavazták meg a koalíció képviselői. Demszky Gábor kérte a javaslat támogatását. MTI hír.

Az ideivel együtt három évig szeptember közepén ingyen rendezhet lovasversenyt a Hősök terén a Geszti Péter által jegyzett Vágta Kft. Erről Bőhm András (SZDSZ) kulturális bizottsági elnök tartózkodása, illetve az MDF-esek támogatása mellett döntött csütörtökön délután a Fővárosi Közgyűlés kormánypárti többsége.

A szakbizottsági ülésen a városháza munkatársai közölték a szervezőkkel, hogy a hatályos önkormányzati rendelet alapján jogszerű engedélyt nem kaphat ez az üzleti jellegű, idegenforgalmi esemény a Hősök tere védett burkolatára. A Hősök tere használatát szabályozó 2002-es fővárosi rendelet ugyanis a tér méltóságának biztosítása érdekében jelentősen korlátozta az ott tartható rendezvények körét.

A témához egyedül Demszky Gábor szólt hozzá. A főpolgármester azért kérte a javaslat támogatását, mert szerinte fontos, látványos, a turizmust segítő és hagyományőrző eseménnyé válhat ez a lovas verseny a Hősök terén. A közgyűlés végül is egy kiskapuval élve protokolláris jellegűnek minősítette ezt az eseményt, s így az megtartható lesz a téren.

MTI -fidesz.hu