Koalíciós botrány a szőnyeg alatt
2007. május 3., 08:39
Egyre nyilvánvalóbb, hogy a fővárosi balliberális koalíció válsága már a városháza működését veszélyezteti - ismerték el a kormánypártok vezető budapesti politikusai. A Magyar Nemzet írása.

Az MSZP elsősorban Demszky Gábor főpolgármester vezetési gyakorlata miatt vonja kétségbe a két párt együttműködését, ám a belső vitákkal is terhelt SZDSZ egyelőre nem kívánja tisztázni partnerével a helyzetet. Az ellenzék szerint ez az állapot tarthatatlan.

Ezen a héten biztosan nem lesz koalíciós egyeztetés Budapesten - közölte lapunkkal John Emese, az SZDSZ fővárosi frakcióvezetője, aki szerint közülük sokan szabadságon vannak. - Nincs ok a kapkodásra, működik a város - tette hozzá.

Ennek ellentmond az MSZP képviselőcsoport-vezetőjének a Népszavában megjelent állítása, amely szerint "közel vagyunk ahhoz, hogy ez a zavar a napi munkát veszélyeztesse". Steiner Pál szerint ha "a főpolgármester úr folytatja a jelenlegi vezetési gyakorlatot, ami az egyeztetés hiányát, az elért eredmények felülírását, a várospolitikai kérdésekben az előzetes konzultáció hiányát jelenti, akkor kérdésessé válhat a koalíció működése".

Szabó Zsolt, Magyar Nemzet

fidesz.hu