Érettségi: magyar írásbelikkel folytatódnak a vizsgák
2007. május 6., 16:31
Hétfőn a magyar nyelv és irodalom írásbelikkel folytatódnak az idei érettségik, a diákok emelt és középszinten adnak számot tudásukról.

Magyarból középszinten 92.826-an, emelt szinten 4.302-en vizsgáznak. Pósfai Péter, az Országos Közoktatási Értékelési és Vizsgaközpont illetékes vezetője az MTI-nek elmondta, hogy nincs lényeges változás a tavalyi vizsgákhoz képest. A magyar írásbeli érettségiken a diákok magyar helyesírási szótárt használhatnak, a maturálóknak a szövegértési feladatsorra 60 perc, a szövegalkotási feladatokra 180 perc áll rendelkezésre. A vizsgán íróeszközként kék vagy fekete golyóstollal dolgozhatnak a tanulók.

Az idén összesen 125,5 ezren jelentkeztek a tavaszi érettségi vizsgákra. Pósfai Péter, az Országos Közoktatási Értékelési és Vizsgaközpont vezetője korábban elmondta, hogy idén 3.716 vizsgabizottság előtt adnak számot tudásukról a tanulók, akiknek közel félmillió vizsgát szerveznek.

MTI - fidesz.hu