Már nem dübörög tovább: csökkent az ipari termelés
2007. május 8., 13:22
Hiába magyarázta még áprilisban is Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter, hogy dübörög a gazdaság, az ipari termelés volumene 0,6 tized százalékkal esett vissza idén márciusban februárhoz képest.

Márciusban februárhoz képest 0,6 százalékkal esett vissza az ipar termelése Magyarországon a szezonálisan és munkanaptényezővel megtisztított adatok alapján - közölte kedden a KSH. Az ipar termelés eddig egyike volt azoknak a gazdasági mutatóknak volt, amelyek hónapról hónapra növekedtek, legfeljebb a növekedés dinamikája változott valamelyest.

Ismert: Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter SZDSZ-es elnökválasztási kampányában is fenntartotta azt a korábbi állítását, miszerint "dübörög a gazdaság".

Az ipari termelés volumene idén márciusban az egy évvel korábbi hasonló adathoz képest még így is 4,2 százalékkal, munkanaphatással korrigálva pedig 6,7 százalékkal nőtt. A részletes statisztikát május 15-én teszi közzé a Központi Statisztikai Hivatal.

MNO - fidesz.hu