Megnyílt a Csaba Expo Békéscsabán
2007. május 10., 14:35
Immár 15. alkalommal nyitotta meg csütörtökön kapuit a Csaba Expo Kiállítás és Vásár Békéscsabán.

A megnyitó alkalmából Váradi Zoltán, a szervező Expo-Team Kft ügyvezetője, vásárigazgató az MTI-nek elmondta, hogy a Városi Sportcsarnokban 2.500 négyzetméter belső, és közel 10 ezer négyzetméter külső területen vonultatták fel kínálatukat a kiállítók. Az idei esztendőben 120 önálló standdal jelentkeztek a vállalkozások, de közülük többen akár 20-30 más társaságot is képviselnek. A békéscsabai kiállítás továbbra is általános jellegű, ám ezen belül kiemelkedően vesznek részt rajta az építőiparhoz és lakberendezéshez kapcsolódó vállalkozások.

Vantara Gyula, Békéscsaba polgármestere a megnyitó beszédében azt emelte ki, hogy a zömében térségi és helyi társaságok újabb piaci kapcsolatokra tehetnek szert a kiállítás alkalmából és ezzel segíthetik a város fejlődését.

Domokos Lászó, a megyei önkormányzat elnöke pedig azt hangsúlyozta, hogy ebben a nehéz piaci helyzetben a megye segíteni kíván a kis- és középvállalkozásoknak azzal, hogy egy olyan telephely-, illetve inkubátorház programot indít, amelynek segítségével a tőkehiányos vállalkozások kedvező bérleti feltételek mellett juthatnak telephelyhez. Az elnök szerint ugyanis ezek a vállalkozások képviselik a megye gazdaságának zömét, és fejlesztésükkel új munkahelyek is teremtődhetnek Békésben.

MTI - fidesz.hu