Felrobbant egy szálloda Pakisztánban
2007. május 15., 12:54
Pokolgép robbant egy pakisztáni szállodában kedden, és megölt legalább 24 embert.

Az afgán határ közelében lévő Pesavar rendőrsége szerint a robbanás a hotel recepcióján történt. Sokan megsérültek a város egyik forgalmas pontján álló épületben. A halottak között nők és gyerekek, a sebesültek között életveszélyes állapotúak is vannak.

A rendőrég kiürítette a szállót, lezárta a környékét, és hozzáfogott a merénylet körülményeinek tisztázásához. Nem tudjuk, hogy öngyilkos merénylő volt-e a tettes, vagy valaki robbanószerkezetet rejtett el az épületben - mondta a tartományi rendőrfőnök.

Pesavar Pakisztán északnyugati részén fekszik, az úgynevezett törzsi területek központja, és csak 60 kilométerre van Afganisztántól. Lakosai között sok az afgán menekült, aki a tálibokat támogatja. A városban és környékén időről időre történnek hasonló merényletek. Legutóbb április 28-án egy szomszédos városban egy öngyilkos merénylő meg akarta ölni a pakisztáni belügyminisztert, ami nem sikerült neki, de 28 ember életét kioltotta.

MTI - fidesz.hu