Dugókat okoznak a metrópótlók
2007. június 13., 10:07
Nagy torlódások alakultak ki tegnap és tegnapelőtt is a metrópótló buszok forgalomba állítása miatt. A legnagyobb dugó az Örs vezér terén keletkezett, itt a percenként indított buszok keresztben állva akadályozták az autók átahaladását. A Kerepesi útról érkeznek az IKEA elé, ahonnan egy balra kanyarodó sávban fordulnak vissza, át a Nagy Lajos király útján, ezzel keresztbe vágva az egész budapesti közlekedést is - írja a Magyar Hírlap.

A Fővinform tájékoztatása szerint a metrópótlók miatt araszoló kocsisor a Kerepesi út Baross téri szakaszára is kiterjedt. A torlódások csak délutánra szűntek meg, ekkor már rendőrök irányították a forgalmat.

A BKV tájékoztatása szerint az Örs vezér terén a dugót nem a buszok, hanem a kereszteződésbe hajtó, a kanyarodásukat gátló autósok okozzák. Tapasztalataink szerint a Baross téren ugyancsak gondot okoznak a konvojban haladó buszok, ezek közül több is beragad a kereszteződés(ek)be. Délután azonban csak néhányan utaznak a járműveken.

A helyzet könnyítésére a Kerespesi út Pongrácz utca és Hungária körút közötti részén külön buszsávot alakítottak ki, ezt azonban az élelmesebb autósok is előszeretettel vették birtokukba. A sáv megtisztításához végül is rendőri intézkedésre volt szükség.

Regőczi Miklós, a BKV kommunikációs igazgatója a Magyar Hírlapnak elmondta, ötven metrópótló buszt közlekedtetnek, és az elmúlt két napban azt tapasztalták, hogy valamennyire szükség van. "Vagy az utasok várakoznak az Örs vezér terén, vagy a buszok a dugókban, a kereszteződésben. Nincs jó megoldás, azonban az utasok szerencséje, hogy valamennyi metrópótló légkondicionált." Véleménye szerint sokat fog javulni a helyzet a jövő héten, amikor kezdetét veszi az iskolai szünet, mert hamarabb fognak elindulni az emberek. Regőczi szerint az átmeneti helyzetre senki sem tudott igazán felkészülni, ez a BKV, a rendőrség és az autósok közös problémája, de szerepe van benne a jelzőlámpák beállításának is, mert ezek működésén szintén lehetne javítani.

Magyar Hírlap

fidesz.hu