A britek kitartanak álláspontjuk mellett az EU-csúcson
2007. június 22., 16:16
Nagy-Britannia kitart álláspontja mellett az Európai Unió csúcstalálkozóján a négy, korábban megjelölt kulcsfontosságú kérdésben - mondta pénteken Brüsszelben Tony Blair szóvivője, miközben a posztjáról jövő héten távozó brit miniszterelnök kétoldalú megbeszélést folytatott Nicolas Sarkozy francia elnökkel.

A csúcstalálkozó előtt Blair a külpolitikát, az igazságügyi és rendészeti kérdéskört, az adózási és társadalombiztosítási kérdéseket, valamint az EU alapjogi chartájának kérdését nevezte meg olyan témakörként, amelyekben London nem hajlandó lemondani saját nemzeti szuverenitásáról az új EU-szerződés kidolgozása során az unió közös oltárán. A brit szóvivő szerint tévednek azok, akik úgy vélik: Nagy-Britannia olyan játékot játszik, hogy előbb felvet valamit, hogy aztán legyen mit félretolni. Ha ebben a négy témakörben nem érvényesül a brit törekvés, "akkor nem lesz megállapodás" - mondta.

MTI - fidesz.hu