Rekordrészvétel a Múzeumok éjszakáján
2007. június 24., 14:59
Az éjszakai gyorsbecslések alapján megdőlt a Múzeumok éjszakája rendezvénysorozat tavalyi országos 200 ezres látogatói csúcsa. Szombat este és éjjel folyamatosan sorban álltak a budapesti múzeumok előtt az éjszakai látogatók.

A program több volt az idén, a múzeumok pénze viszont a megszorítások miatt ugyanannyi, mint tavaly. A legtöbben a Szépművészeti Múzeum, a Magyar Nemzeti Múzeum, a Nemzeti Galéria és az Iparművészeti Múzeum programjaira voltak kíváncsiak, de nagy vonzereje volt a Budavári Labirintusnak, illetve az egy éjszakára kapuit megnyitó Sziklakórháznak is.

Hatalmas érdeklődés kísérte a Budavári Labirintus programjait. Az intézmény először vett részt a Múzeumok éjszakája rendezvénysorozatban. A múzeum sajtóreferense elmondta, éjjel fél háromkor még mindig arra vártak a látogatók, hogy megnézhessék a Vár alatti sötét folyosókat. Tasnádi Edmond hozzátette, mindenkit beengedtek, akinek volt türelme kivárni, hogy bejuthasson. Ez nem egy esetben három és fél órás sorban állást jelentett. A sajtóreferens közölte, még nem volt idejük a végleges összesítésre, de legalább hatezren nézték meg a Budavári Labirintust a Múzeumok éjszakáján, illetve hajnalán.

hirtv.hu - fidesz.hu