Határon túli magyar tanítók képzése Debrecenben
2007. június 25., 14:57
A határon túli magyar területeken tanító magyar pedagógusok egyhetes nyári szakmai képzése kezdődött meg hétfőn Debrecenben, a Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskolán - közölte az MTI-vel Nonszákné Cserfalvi Ilona rektorhelyettes, a képzés igazgatója.

Az immár 18 éve tartó nyári kurzusra az idén 30 erdélyi, vajdasági és kárpátaljai magyar pedagógus érkezett. Nonszákné Cserfalvi Ilona tájékoztatása szerint az idei képzés központi témája a gyermekközpontú pedagógia. "A humanisztikus iskola megvalósításáról, a gyerekek tevékenységéhez, érdeklődési köréhez és személyiségéhez igazodó pedagógiai elvek, módszerek kialakításához kapnak segítséget a továbbképzés résztvevői" - tette hozzá a rektorhelyettes.

Elmondta azt is, hogy a résztvevőket a küldő ország pedagógiai szövetségei választották ki pályázat útján, s a debreceni kurzus beszámít az otthoni képzésbe is. A határon túli magyar tanítók idei továbbképzését - csakúgy mint az elmúlt években - ezúttal is a Márton Áron Szakkollégium finanszírozza - mondta el Nonszákné Cserfalvi Ilona.

MTI - fidesz.hu