Vitában az OEP és a Békés megyei Pándy kórház
2007. július 5., 14:32
Kétszázhúsz-millió forinton vitázik a Békés megyei Pándy Kálmán Kórház vezetése, valamint fenntartója a Békés megyei önkormányzat és az Országos Egészségbiztosítási Pénztár.

A megye álláspontja szerint még a múlt évi működést rövidítették meg e jelentős összeggel - tájékoztatta csütörtökön az MTI-t a békési megyegyűlés fideszes elnöke. Domokos László elmondta: az egészségügy átszervezésére 39 millió forint érkezett a megyébe, holott a költség 100 milliókra rúgna. Eddig nem járt sikerrel az a lobbipróbálkozás sem, amely Horváth Ágnes egészségügyi miniszternél a megyei kórházzal azóta összevont tüdőkórház drasztikus ágyszám-csökkentésének mérséklését akarta elérni.

Korábban Békés megye más megyékhez hasonlóan bírósághoz fordult a kormány ágyszám-csökkentése miatt. "Megdöbbentő, hogy a hatóság nem foglalkozik tovább az üggyel, ám ennek ellenére Békés megye vezetése nem mond le róla, hogy jogi úton érje el a döntés megváltoztatását, s fellebbezést nyújtottunk be" - fogalmazott a megyei közgyűlés elnöke.

MTI - fidesz.hu