Folytatják a sztrájk előkészítését a mozdonyvezetők
2007. július 11., 17:59
Folytatódik a mozdonyvezetők július 23-án reggel 6 óra és 8 óra közötti időpontra meghirdetett sztrájkjának előkészítése - közölte a Mozdonyvezetők Szakszervezete szerdán a sztrájkbizottság ülését követően az MTI-vel.

A szakszervezet tájékoztatása szerint már eddig a mozdonyvezetők több mint 75 százaléka csatlakozott a biztonságos vasúti közlekedésért meghirdetett sztrájkfelhívásukhoz.

A Mozdonyvezetők Szakszervezete az MTI érdeklődésére közölte, hogy a GKM által péntekre kezdeményezett tárgyaláson ott lesznek.

A Mozdonyvezetők Szakszervezete július 4-én hirdette meg a két órás sztrájkot, mert azonnali intézkedéseket akar kikényszeríteni a vasúti üzembiztonság javítása érdekében. A sztrájk meghirdetésekor Borsik János, a Mozdonyvezetők Szakszervezetének ügyvezető alelnöke az MTI-nek elmondta, hogy január óta követelik vasút üzembiztonsága érdekében az azonnali intézkedéseket a szaktárcától, illetve a Nemzeti Közlekedési Hatóságtól. A sztrájk meghirdetéséig mindössze egy tárgyalásra került sor.

MTI - fidesz.hu