A Fidesz tiltakozásra hívja Hajdú-Bihar lakosságát
2007. július 13., 13:44
Nem tárgyalja újra a regionális pályázati támogatásokkal kapcsolatos korábbi döntését az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Tanács - döntött a testület, holott 21 település kimaradt a fejlesztési támogatásból.

"Hadba hívjuk a megyei polgárokat" - mondta a döntést követően az egybegyűlteknek Rácz Róbert, a hajdú-bihari közgyűlés fideszes elnöke, aki kilátásba helyezte, hogy minden olyan, a regionális tanács által forráselosztással kapcsolatban meghozott döntés ellen mozgósítják a megye lakosságát, amit a miniszteri delegáltak szavaznak meg a választott tisztségviselőkkel szemben.

Rácz Róbert szerint tíz éve nem volt arra példa, hogy Hajdú-Bihar 82 településének negyedét kizárják a támogatásokból, amit a fideszes politikus "gyalázatos lépésnek" nevezett.

Az ügy előzménye, hogy a regionális fejlesztési tanács június 27-én hozott döntést a regionális pályázatokról, s a megye 82 településéből csak 61 kapott támogatást.

A fejlesztési forrásokból kimaradt 21 település nevében Rácz Róbert kérte, hogy függesszék fel a korábbi döntést, s a pályázati támogatásokat tárgyalja újra a fejlesztési tanács.

Gazda László, a tanács elnöke ismertette a kérést, amit a fejlesztési tanács tagja szavazataikkal elutasítottak.

Rácz Róbert megfogalmazása szerint a fejlesztés tekintetében "21 települést levettek a térképről".

Tasó László (Fidesz) országgyűlési képviselő, Nyíradony polgármestere, aki kezdeményezője volt a lakossági demonstrációnak kijelentette: 120 ezer ember érdekét nem vették figyelembe, amikor a testület minisztériumi delegáltjai "cinikusan és mosolyogva" leszavazták az újratárgyalási kezdeményezést.

MTI - fidesz.hu