Veszélyes lehet az Auchan baromfihúsa?
2007. július 17., 10:42
A cseh madárinfluenzás baromfi-megbetegedések miatt veszélyesnek tartja a Baromfi Terméktanács (BTT), hogy az Auchan Magyarország (AM) Kft. friss baromfihúst importál Csehországból - mondta a Világgazdaságnak Bárány László, a terméktanács elnöke.

A cseh hatóságok az elmúlt hetekben bukkantak madárinfluenzás állományokra a Brünn közelében lévő baromfitelepeken. Emiatt több tízezer állatot (pulykát, tyúkszülőpárt) kellett leölniük, illetve karanténba helyezniük.

A Baromfi Terméktanács információi szerint az AM olyan cseh baromfi-termelési integrációval áll kapcsolatban, amelynek egyes állományai is megfertőződhettek a madárinfluenza vírusával. Bárány László hangsúlyozta: a cseh importnak nem humán-, hanem állat-egészségügyi kockázatai lehetnek.

Az Auchan Magyarország Kft. által importált cseh csirkehús nem a madárinfluenzás körzetekből származott - közölte Gillemot Katalin vezérigazgatói asszisztens. Az AM ettől függetlenül a napokban arról határozott, hogy a cseh állat-egészségügyi helyzet tisztázódásáig leállítja a beszállításokat - tudta meg a Világgazdaság.

Világgazdaság

fidesz.hu