Permetkapukat állítottak fel az V. kerületben
2007. július 17., 14:14
Egy-egy hidegvizes permetkaput állított fel kedden a Belvárosi Önkormányzat három közparkban - jelentette be Rogán Antal, Budapest V. kerületének polgármestere sajtótájékoztatón.

A Honvéd téren, a Szabadság téren, valamint a Károlyikertben található permetkaput addig üzemelteti az önkormányzat, amíg a hőségriadó tart - mondta Rogán Antal, hozzáfűzve, hogy a három szerkezet működtetésére összesen kétmillió forintot fordít az önkormányzat. "Úgy gondolom ez megéri, szükség van rá, mert Budapest közparkjai nem maradhatnak üresek a hőség idején" - hangsúlyozta.

Mivel nagy melegben a gyerekek és az idősek a legveszélyeztetettebbek, és ők látogatják leginkább a köztereket, ezért állították a három permetkaput a játszóterek közelébe.

A polgármester beszámolt arról is, hogy a Belvárosi Önkormányzat minden közintézményében vízautomatát helyezett el, a kerület tulajdonában levő közparkokban pedig vizet osztanak a hőségriadó ideje alatt.

MTI- fidesz.hu