Titkára szerint "határozottan javul" Castro állapota
2007. július 20., 08:51
Carlos Valenciaga csütörtökön egy, Raúl Castro ideiglenes államfő elnökletével tartott diplomaosztó ünnepségen szólalt fel. A legfőbb kubai vezető titkára arra ösztönözte a friss diplomásokat, hogy "vegyenek ihletet a határozottan a gyógyulás útjára lépett Castro szelleméből, aki mindig szilárd érveket sorakoztatott fel az ideológiai harcban".

Az ünnepség során Raúl Castro átvette a betegeskedő bátyjának adományozott díszdoktori címet, amelyet az informatikai tudományok egyeteme adományozott neki.

Fidel Castro utoljára tavaly július 26-án mutatkozott a nyilvánosság előtt. Négy nappal később operálták meg először súlyos bélvérzése miatt. Azóta a kubai elnök csupán a többi vezető által felolvasott üzenetekben, valamint az elmúlt két hónapban napilapban közzétett cikkeiben fordult az országhoz, továbbá több fotót és videó-felvételt közöltek róla, amelyeken egyik fő szövetségesével, Hugo Chávez venezuelai elnökkel, és más külföldi vendégekkel volt látható.

MTI - fidesz.hu