Abszurd-díjat kaptak a kiskunhalasi rendőrök
2007. július 25., 15:39
A Magyar Újságírók és -Készítők Európai Szövetsége (MUKESZ) a kiskunhalasi rendőröknek adományozza első alkalommal a Kis Magyar Abszurd-díjat. Teszik ezt azért, mert megbüntették a Halas Tévé egyik újságíróját, aki munkavégzés közben menekülésre kényszerült autójával, ám nem kapcsolta be a biztonsági övét.

A Magyar Újságírók és -Készítők Európai Szövetsége (MUKESZ) a Kis Magyar Abszurd-díjjal szeretné ráirányítani a figyelmet a sajtóval és a nyilvánossággal kapcsolatos megdöbbentő cselekményekre, illetve azok elkövetőire - írja a szervezet levélben közzétett állásfoglalásában. Első alkalommal azokat a kiskunhalasi rendőröket tartják méltónak a Kis Magyar Abszurd-díj viselésére, akik pénzbüntetésre ítéltek egy munkáját végző tévériportert. Az újságíró bűne az volt, hogy menekülés közben nem kapcsolta be a biztonsági övét, és mobiltelefonon kért rendőri segítséget az őt életveszélyesen fenyegető üldözői ellen.

A MUKESZ felkéri az igazságügyi és rendészeti minisztert, illetve az országos rendőrfőkapitányt, hogy megfelelő intézkedésekkel akadályozzák meg a jövőben ilyen abszurd döntések megszületését. A MUKESZ tagjai egyúttal vállalják: a kollégájukra kiszabott 14 ezer forintos büntetést kifizetik, ha az erről szóló határozatot az érintett hatóságok nem vonják vissza - áll a levélben.

mno.hu- fidesz.hu