Az Il Ferro romániai "klónja" is fizetésképtelenné vált
2007. július 26., 13:31
Az Il Ferro név megvásárlása nyomán létrejött romániai autóreklámos cég, amely a magyarországi botrány után MobilSpotra keresztelkedett át, szintén fizetésképtelenné vált - adta hírül csütörtöki számában az Új Magyar Szó (ÚMSZ) című napilap.

A Bukarestben megjelenő lap információi szerint nemcsak nevét változtatta meg a romániai cég, hanem Nagyváradról Csíkszeredára költöztette át a központi székhelyét. A nagyváradi irodában zárt ajtók fogadják az ügyfeleket, akik azonban Csíkszerdában sem járnak több sikerrel, hiszen az ÚMSZ információi szerint a székelyföldi városban megadott cím csak papíron létezik.

Az újság szerint a cég telefonjai sem működnek már, így nincs akihez fordulniuk azoknak az ügyfeleknek, akik a napokban értesítést kaptak arról, hogy MobilSpot júliustól három hónapra felfüggesztette a szerződés végrehajtását, vagyis a kifizetéseket.

Sasvári Gábor, a Romániában működő cég egyik magyarországi tulajdonosa korábban a Krónika című erdélyi napilapnak úgy nyilatkozott, hogy a Romániában bejegyzett vállalkozás nevének megváltoztatását azért kezdeményezték, mert nem akarják, hogy magyarországi társuk kudarca az ő tevékenységükre is kihatással legyen.

MTI - fidesz.hu