Engedett a lengyel miniszterelnöknek az Önvédelem
2007. július 27., 13:25
Nem ragaszkodik már korábbi követeléséhez a lengyel kormánykoalícióban részt vevő Önvédelem (Samoobrona) párt, elfogadva ezzel az egyik fő feltételt, amelyet a miniszterelnök támasztott a kormány egyben tartásához.

A párt helyettes vezetője pénteken bejelentette: pártja nem ragaszkodik többé ahhoz, hogy vizsgálják ki a korrupcióellenes hivatalnak azt az eljárását, amelynek nyomán a miniszterelnök leváltotta a kormányfő-helyettesi posztról Andrzej Leppert, az Önvédelem első emberét. Megelégszenek azzal, ha tájékoztatást kapnak a biztonsági szolgálatok vezetőjétől.

Jaroslaw Kaczynski miniszterelnök ellenezte az Önvédelem követelte vizsgálatot és kilátásba helyezte az előre hozott választások lehetőségét arra az esetre, ha koalíciós partnerei péntek éjfélig nem fogadják el minden feltételét.

A Lepper július 9-i leváltását közvetlenül követő politikai vihart túlélte a kormány, de azóta is tart az egyezkedés a koalíciós partnerek között a kormány fennmaradásának feltételeiről.

MTI- fidesz.hu