Fényűző kormányzati luxus helyett a nép hasznára fordítsák a pénzt!
2007. augusztus 3., 17:42

A tegnapi napon hozták nyilvánosságra a Kormányzati Negyed építészeti pályázatának nyertes tervét. Ezzel célegyenesébe fordult a fényűző luxus beruházás kivitelezése. A szegedi Fidesz álláspontja szerint ez az ország jelenlegi helyzetében - amikor az MSZP-SZDSZ kormány hibájából a túlnyomó többség számára szinte elviselhetetlen megvonásokkal és terhekkel sújtják a lakosságot - megengedhetetlen pénzkidobás. A mintegy 150 milliárd forint elherdálásával megvalósuló beruházás olyan, az emberek számára valós hasznot jelentő, valós értéket teremtő beruházások elől vonja el az adófizetők pénzét, mint például az M43-as autópálya megépítése vagy a 47-es út hiányzó szakaszának négysávúsítása. Mintegy két héttel ezelőtt felajánlottam Botka László és minden más érintett számára együttműködésemet az M43-as autópálya haladéktalan megépítése érdekében. Választ a mai napig erre nem kaptam.

Azon szegedi polgárok, akik a Szőregi út vagy a Kossuth L. sugárút mentén élnek és nap, mint nap elszenvedik az M43-as autópálya hiányából fakadó káros következményeket - forgalom, zaj, az épületek állagának romlása és értékének csökkenése - semmilyen hasznát nem látják a Kormányzati Negyed luxusberuházásának, melyet az MSZP-s képviselőkkel egyetemben Botka László is támogat. Az MSZP álláspontja szerint a kormányzati infrastruktúra fenntartásának legolcsóbb módja a bérlet. Amennyiben ezt valóban komolyan gondolják, úgy gondolom ezen logika mentén Botka László és az MSZP-s képviselők mihamarabb értékesíteni fogják lakóingatlanjaikat és albérletbe költöznek.

Álláspontom szerint a Parlamentben, Botka Lászlónak, mint városunk megválasztott országgyűlési képviselőjének, elsősorban a szegediek érdekét kell képviselnie! Ezúton ismételten felajánlom együttműködésemet Botka László és valamennyi érintett számára az M43-as autópálya azonnali megépítésének ügyében.

Dr. Gyimesi László
Elnök