Átépítik Debrecen egyik legforgalmasabb csomópontját
2007. augusztus 10., 14:35
Átépítik Debrecen második legforgalmasabb közúti csomópontját; a Hunyadi és a Rákóczi utca kereszteződésének 250 milliós átalakítása része Magyarország legnagyobb magánerős beruházásának, a piactömbi rehabilitációnak - közölte pénteken a munkálatok helyszínén tartott sajtótájékoztatóján Kósa Lajos, a cívis város polgármestere.

Tájékoztatása szerint a piactömb teljes beépítése összesen bruttó 27 milliárd forintba kerül. A munkálatok eredményeként több mint 30 ezer négyzetméteren épül fel az új piac, az új színház, irodaház és bevásárlóközpont. Egyidejűleg 1.500 garázs is elkészül, amivel duplájára nő Debrecen belvárosának parkolókapacitása - tette hozzá a polgármester. Elmondta azt is, hogy a beruházáshoz kapcsolódva, át kell építeni a város egyik legforgalmasabb közúti közlekedési csomópontját, ahol naponta 25 ezer gépkocsi fordul meg, s ez fog még bővülni a nagypiaci forgalommal.

A munkák hétfőn kezdődnek, de azokat úgy szervezik meg, hogy az átépítés ideje alatt is biztosítsák 2x2 sávban a közlekedést. A tervek szerint Debrecen új piaccsarnokát novemberben nyitják meg. Ez lesz Magyarország legkorszerűbb, teljes egészében légkondícionált piaccsarnoka - tette hozzá Kósa Lajos.

MTI - fidesz.hu