Nem biztonságos a kőröshegyi viadukt?
2007. augusztus 15., 11:49
Nincs leállósáv a kőröshegyi viadukton, a kilátást nem takarja fal, a havat pedig - ha úgy alakul - teherautókkal kell róla lehordani.

A szakértők szerint veszélyes a nemrégiben átadott kőröshegyi viadukt: hiányosságai miatt az ország legnagyobb korcsolyapályája lehet, mivel télen teherautókkal kell róla lehordani a havat. Emellett nincs rajta leállósáv, és a kilátást takaró fal sem - márpedig a völgy látványa a közlekedést veszélyeztető mértékben vonhatja el az autósok figyelmét. A biztonsági kockázatok valószínűleg itt a híd aljában a legnagyobbak az országban.

Erre utalhat az a tény is, hogy az autópálya-kezelő első dolga az átvétel után az volt, hogy sebességkorlátozást vezetett be, és külön biztonsági felügyeletet hozott létre - csak a hídhoz.

"A hídmesterség hivatott arra, hogy a hirtelen fellépő és rendkívüli veszélyhelyzeteket azonnal, a helyszínről kiindulva elhárítsa." - mondta Pálfay Antal, a cég műszaki vezérigazgató-helyettese.

A hidat hat napja engedték át a forgalomnak, de egyelőre várni kell a gyakorlati vizsgára. Eddig ugyanis csak a műszaki átadás és a használatbavételi engedély kiadása történt meg. A végleges eredmény csak az első baleset, illetve az első hó vagy fagy beköszönte után várható.

ma.hu - fidesz.hu