Combino-k: kétmilliárdot bukott a főváros a légkondin
2007. augusztus 15., 14:44
Combino-ként egy légkondicionálót és nyitható ablakokat szeretne beszerelni a BKV, ezzel letudva a villamosok nyári hűtését. Ugyanakkor Demszky Gábor elismerte: az átalakítással kétmilliárd forintot bukik a főváros, mivel ennyivel kerül a beavatkozás többe annál, mintha eleve így vásároltak volna.

Egyetlen légkondicionálóval és nyitható ablakokkal akarja megoldani a BKV a Combino-k hűtését. Az átépített szerelvényeket már tesztelik a fővárosban. A Közlekedési Egyesület szerint legalább három klímaberendezést kellene beszerelni a több mint ötven méter hosszú járművekbe ahhoz, hogy elviselhetőbb legyen bennük a meleg.

Demszky Gábor főpolgármester a nagy kánikulában elismerte, hogy hiba volt klíma nélküli villamosokat venni, mert ezzel mindössze kétmilliárd forintot takarítottak meg, az utólagos beszerelés pedig kétszer ennyibe kerül a fővárosnak. A negyven villamos átalakításával egyébkén jövő áprilisra készülnek el.

lanchidradio.hu- fidesz.hu