Fegyelmi vizsgálat a menekülő tévés megbírságolásának ügyében
2007. augusztus 15., 14:54
Fegyelmi vizsgálatot indított a Bács-Kiskun megyei rendőrfőkapitány az országos rendőrfőkapitány utasítására a jogtalanul megbírságolt kiskunhalasi tévés ügyében. A vizsgálat célja, hogy kiderüljön, a bírság kiszabásával ki hibázott a kiskunhalasi kapitányságon dolgozó rendőrök közül.

A Halas Tv forgatócsoportja múlt év decemberében a Bács-Kiskun megyei Pirtó közelében található illegális német szemét lerakójánál forgatott, amikor a tanya tulajdonosa és testvérei rátámadtak a tévésekre. Puszta kézzel bezúzták autójuk ablakát, majd több kilométeren keresztül üldözték őket. A riporter vezetés közben, mobiltelefonon kért segítséget a rendőröktől, ráadásul nem is volt bekötve, amit az operatőr is rögzített, aki közben a támadókat filmezte.

A kiskunhalasi rendőrség később a felvételek alapján 14 ezer forintos szabálysértési bírságot szabott ki a riporterre, amiért az nem csatolta be a biztonsági övét, valamint kézben tartott mobillal telefonált. Július 24-én a riporter törvényességi kérelmet nyújtott be a döntés ellen a kiskunhalasi ügyészségen. A vizsgálat lezárulta után az ügyészség törvénysértőnek nyilvánította a határozatot, és annak hatályon kívül helyezését indítványozta. Az eljárást augusztus 10-én megszüntette a rendőrség.

lanchidradio.hu- fidesz.hu