A Tolna megyei embereknek jár az M6-os autópálya
2007. augusztus 15., 16:15
Az M6-os autópálya megépítését sürgették a Fidesz Tolna megyei országgyűlési képviselői szerdai sajtótájékoztatójukon, amelyet az M9-es gyorsforgalmi úton, a leendő M6-os tervezett csatlakozási pontjánál tartottak.

"Nem engedhetjük meg, (...) nem hagyhatjuk szó nélkül, hogy a kormány a Tolna megyei emberekkel hazardírozzon, ez a Tolna megyei embereknek jár" - jelentette ki Horváth István országgyűlési képviselő, aki egyben Szekszárd polgármestere.

Szavai szerint már a 2002-es kampányban stratégiai célként jelölte meg a kormány, hogy 2006-ra megépíti az M6-os autópályát, ugyanakkor már három évvel a választások előtt elkezdődött a magyarázkodás, hogy miért nem tudják megépíteni 2010-re sem.

"Adott településeket nem félnek felhasználni akár bűnbakként is" - fűzte hozzá, megerősítve Hajdú Jánosnak, Paks polgármesterének azt a feltételezését, hogy a kormány bűnbaknak használja Paksot, hogy miatta nem épül az autópálya.

A fideszes képviselők sajtótájékoztatóján megjelent ugyanis Paks polgármestere is, aki szerint a Heti Világgazdaságban és az Index internetes portálján megjelent cikkek a paksiak által kért elkerülő utat az M6-os határidőre történő megépítésének akadályaként tüntetik fel. Hajdú János leszögezte: a város jegyzője július 20-án kiadta a szakhatósági hozzájárulást a paksi szakasz megépítéséhez.

Potápi Árpád, a Fidesz megyei választmányának elnöke úgy fogalmazott: a helyszíni sajtótájékoztatót tiltakozásnak szánják amiatt, hogy az uniós útfejlesztési támogatásokból Tolna megye kimaradt.

"Itt is élnek emberek, akiknek az érdekeit figyelembe kellene venni, és akik egyébként az adójukat befizetik az APEH-nak. Nem látjuk biztosítottnak, hogy az M6-os autópálya építése megkezdődne a közeljövőben, hiszen nem tudunk szerződő felekről, akik a ppp-konstrukcióban benne lennének" - mondta.

"Szerintünk a kormány ezzel a politikájával azt éri el, hogy 2010-re nemhogy Pécsig nem fog elkészülni az autópálya, hanem itt Tolna megyében sem készül el belőle egyetlen centiméter sem". Ezzel veszélyezteti a kormány az Európa kulturális fővárosa projektet is - fűzte hozzá.

MTI- fidesz.hu