Pályázatok előkészítését támogatja a Csongrád Megyei Önkormányzat
2007. szeptember 6., 15:20
Negyvenkét település 40 milliárd forint összértékű pályázatának előkészítéséhez nyújt segítséget a Csongrád Megyei Önkormányzat - jelentette be Sándor Attila, a megyei közgyűlés alelnöke csütörtökön Szegeden.

A megyei önkormányzat pályázat-előkészítő alapot hozott létre, melyből a települések uniós forrásból tervezett fejlesztéseik előkészítéséhez kérhettek támogatást - mondta a fideszes politikus sajtótájékoztatóján.

A települések olyan engedélyes tervek, fejlesztési koncepciók, tanulmányok elkészítéséhez igényelhettek összesen 50 millió forintnyi támogatást, melyek feltételei egy sikeres uniós pályázatnak. A pályázat-előkészítő alapból 42 település igényelt sikeresen forrást, a tervezett beruházások összértéke pedig eléri a 40 milliárd forintot - közölte az alelnök.

A tervezett beruházások nagy része belterületi útépítés, felújítás vagy kerékpárút kialakítása. Kisteleken 600 millió forintos költséggel egy komplex egészségügyi központot, Sándorfalván 400 millió forintból egy új iskolát, Tiszaszigeten pedig 350 millióból egy mezőgazdasági szárítót és raktárt terveznek - tudatta Sándor Attila.

A megyei önkormányzat jövőre is tervezi egy hasonló alap létrehozását, mivel a rendkívül nehéz anyagi helyzetben lévő önkormányzatok maguktól szinte képtelenek előteremteni a pályázatok előkészítéséhez szükséges forrásokat - mondta az alelnök.

MTI - fidesz.hu