Önkormányzati munka a pályázatok tükrében
2007. szeptember 8., 15:52
Eddig mintegy 21 alkalommal pályázott sikeresen a soproni önkormányzat, és nyert el közel 3,4 milliárd forintos támogatást. Ebbe a kategóriába tartozik például a Kőszegi úti aluljáró megépítése - mondta el dr. Fodor Tamás mai sajtótájékoztatóján a soproni Városházán.

A polgármester arról is tájékoztatott: a városnak jelenleg 10 benyújtott, döntésre váró pályázata van, Ezek közül az egyik legfontosabb a komplex városrehabilitáció, amelynél szeptember elején adta be az önkormányzat az előzetes akcióterületi tervet. Csak ezen a pályázaton közel 2,5 milliárd forint nyerhető el, ami lehetővé tenné a Tűztorony szerkezeti megerősítését, a Fő tér és a belváros burkolati megújítását. Ez a pályázat tartalmazza - többek között - a belvárosi kerékpárutak kialakítását, a konferencia-negyed létrehozását és a Zichy-Meskó palota hasznosítását is.

- Mintegy harminc pályázat áll előkészítés alatt, amelyeket - a közgyűlési döntéseket követően - fog benyújtani Sopron városa. Ide tartozik a Sopron és Térsége Hulladékgazdálkodási Rendszer projekt, melynek összköltsége meghaladja a 10 milliárd forintot tette hozzá a polgármester.

Dr. Fodor Tamás örömét fejezte ki, hogy az önkormányzati fenntartású intézmények közel száz pályázaton indultak el sikeresen, és nyertek több mint 15 millió forintot meghaladó összeget. Az intézmények részéről további 20 pályázat vár elbírálásra, melyeken 19 millió forintra pályáznak

A folytonosság jegyében a jelenlegi városvezetés átvette, és tovább vitte a már korábban indult beruházásokat is, amelyek közül szinte mindegyik immár a befejezéséhez közeledik - mondta el Sopron polgármestere.

cyberpress.hu - fidesz.hu