Helyreállt a vonatforgalom Kunszentmiklósnál
2007. szeptember 16., 17:43
Megindult a vonatforgalom a Bács-Kiskun megyei Kunszentmiklósnál, azt követően, hogy öt órán át nem közlekedtek a szerelvények az érintett szakaszon a felsővezeték zárlata miatt - mondta Sigulinszki Tibor, a MÁV sajtóügyeletese vasárnap az MTI-nek.

A szerelvényeket dízelmozdonyok vontatják át az egyik állomásról a másikra, ezért néhány perces késések még lehetnek Kunszentmiklós-Tass és a Pest megyei Dömsöd állomás között. Este fél tíztől újra pótlóbuszok járnak majd, mert a szakemberek csak éjszaka javítják ki teljesen a hibát - mondta a sajtóügyeletes.

A vezetéket mintegy 500 méter hosszan egy tehervonat rongálta meg délelőtt tízkor. A mozdony áramszedője letört és leszakította a vezeték egy részét, tönkre téve több tartozékot is - tette hozzá.
Az utasokat az érintett települések között buszok szállították öt órán át. A leállás tíz járatot érintett, két nemzetközi vonat kerülő úton közlekedett.

MTI - fidesz.hu