A 80 éves Kubinszky Mihályt, Sopron díszpolgára
2007. szeptember 17., 17:49
Mindent a Gondviselésnek köszön - mondta Kubinszky Mihály, azt is, hogy életét négy fő értékrend alakította: ő soproni, magyar, európai és keresztény.

Kubinszky Mihály nyugalmazott tanszékvezető egyetemi tanárt, építész-szakírót 80. születésnapja alkalmából köszöntötte Sopron város vezetése a soproni Városházán.

A jeles alkalomból az elismert soproni lokálpatriótának, Sopron Város díszpolgárának dr. Fodor Tamás polgármester Elismerő oklevelet adott át egy soproni udvarrészletet ábrázoló bronz emlékplakett kíséretében.

Sopron városáért, a nemzedékek sorának neveléséért-oktatásáért folytatott tevékenységét is megköszönte Sopron polgármestere, akivel együtt Abdai Géza és dr. Simon István alpolgármesterek is gratuláltak a kitüntetettnek, akinek megköszönték Sopron város kulturális, szellemi, tudományos életéért végzett felbecsülhetetlen értékű tevékenységét, amelyben elévülhetetlen érdemeket szerzett.
Kubinszky Mihály, a műszaki tudományok doktorának érdemei között szerepel a mérnökgenerációkat fölnevelő, fáradhatatlan oktatói tevékenysége, az építészeti kritika műfajában elismert iskolateremtő kezdeményezése, a közlekedéstörténet területén kifejtett, és nemzetközileg is számontartott tudományos és publicisztikai munkássága.

Dr. Kubinszky Mihály a díszpolgári cím átvételekor és több interjúban megemlítette már a gesztenyések övezte valamikori Fenyves sort, a későbbi Kökényes köz 3-at, a helyet, ahol született, ahol felnőtt, és még ma is él, - szerinte, ez a tény különbözteti meg sok más soproni polgártól. Mindent a Gondviselésnek köszön - mondta egyszer egy hűség napi ünnepi pillanatban - azt is, hogy életét négy fő értékrend alakította: ő soproni, magyar, európai és keresztény - nyilatkozta.