Kaposváron csökken a hő- és melegvíz-szolgáltatás díja
2007. szeptember 18., 16:47
Kaposváron október elsejétől 3 százalékkal csökken a hő- és melegvíz-szolgáltatás díja a távfűtéses lakásokban és az önkormányzati intézményekben - közölte a város polgármestere kedden a városházán tartott sajtótájékoztatón.

Szita Károly tájékoztatása szerint ez a lakosság tekintetében a kaposváriak közel harmadát érinti, azaz mintegy 20 ezer lakót. A csökkentés egy 50 négyzetméteres átlagos fogyasztású lakás esetében a fűtési idényben havonta 562, összességében 20 millió forint megtakarítást jelent - tette hozzá. A somogyi megyeszékhelyen több mint 6.800 távfűtéses lakás van, amelyekben a hő- és melegvíz-szolgáltatásról az önkormányzat többségi tulajdonában lévő kft. gondoskodik.

Az elmúlt években az önkormányzat jelentős, csaknem 800 millió forintot költött a távhőszolgáltatás korszerűsítésére, rekonstrukciós feladatokra - emlékeztetett a polgármester, hangsúlyozva: ennek eredményeként a szolgáltatás alapdíja jelenleg jóval a piaci érték alatt van. A mindenkori gázárhoz igazodó távhőszolgáltatás díját most azért tudják csökkenteni, mert ennyivel olcsóbban tudják beszerezni a gázt - magyarázta Szita Károly. Hozzátette: az E-ON Energiakereskedő Kft.-vel kötött szerződés 2008 júliusáig szól, s amennyiben addig nem lesz hatósági gázáremelés, akkor a fogyasztói árak sem emelkednek.

MTI - fidesz.hu