Kocsis: Elég volt! Magyarországnak nyugalomra van szüksége!
2011. április 22., 17:28

Ebben az ügyben nincs helye a mellébeszélésnek - szögezte le Kocsis Máté, a rendvédelmi bizottság fideszes elnöke, arra a hírre reagálva, mely szerint a délelőtt folyamán 276 roma nőt és gyereket indítottak útnak Gyöngyöspatáról a Véderő nevű mozgalomnak a településre meghirdetett, katonai alapismereteket oktató tábora miatt. Mint fogalmazott, az események minden jel szerint egy szervezett, előre kitervelt akció része volt. Fel kell tenni a kérdést, ki, miért, hogyan, milyen célból és kinek a segítségével tervelte ki a mai szervezett utaztatásokat.

Kinek az érdekében állt az - folytatta Kocsis -, hogy az akciót néhány órán belül máris az ország lejáratására használják fel. A honatya emlékeztetett: ismerős a forgatókönyv, az új alaptörvény és a médiatörvény esetében képesek voltak sokan Európát és a világot végighaknizni azért, hogy saját országukat lejárassák. Azonban mindkét esetben bebizonyítottuk igazunkat - jegyezte meg a rendvédelmi bizottság elnöke, aki reményét fejezte ki, hogy jelen esetben sem lesz másképp. Hozzátette: bizonyos politikai erők láthatólag nem tudnak belenyugodni abba, hogy a választópolgárok hátat fordítottak a politikájuknak.

Gyöngyöspatán a rendőrség hetek óta jelen van, amennyiben törvénysértést észlelt, fellépett. Ha nincs ma a Jobbik, az LMP és az MSZP, akkor ma Gyöngyöspatán is nyugalom lenne - jelentette ki Kocsis Máté, rámutatva: az egész ország tanúja annak az aljas és szégyenteljes politikai kultúrának, amit a három ellenzéki párt folytat. Bebizonyították, hogy politikai céljaik érdekében képesek települések életét tönkretenni, mesterségesen feszültséget gerjeszteni romák és nem romák között.

Ismerjük a problémákat, és tudjuk is kezelni - szögezte le Kocsis, rámutatva: nincs szükség külsős beavatkozókra. A honatya kitért arra is, hogy az LMP egyik mecénása, Richard Field amerikai üzletember hathatósan segítette a kitelepítési akciót. A magyar állampolgárok, akik az ünnepre készülnek, ebből köszönik szépen, de nem kérnek - fogalmazott Kocsis Máté, hozzáfűzve, mi azt mondjuk erre, elég volt, Magyarországnak nyugalomra van szüksége. Mint folytatta, az állam senkivel nem osztozik a rendfenntartás jogán!

(fidesz.hu)