"Az eredmény túlmutat önmagán"
2012. szeptember 2., 22:16
Almási Istvánt választották Hódmezővásárhely polgármesterévé, a vasárnapi időközi választáson a Fidesz-KDNP jelöltjét a voksolók 52,31 százaléka támogatta - derül ki az önkormányzat honlapján nyilvánosságra hozott nem hivatalos végeredményből.

Kis Andrea, az MSZP jelölte 22,72 százalékot, a jobbikos Kovács Sándor 14,1 százalékot, a függetlenként induló Nagy László 10,95 százalékot kapott. A választáson 33,06 százalékos volt a részvétel, összesen 12 291 érvényes szavazatot adtak le. Hódmezővásárhelyen azért tartottak időközi választást, mert a várost 2002 óta irányító Lázár János június 2-tól a Miniszterelnökséget vezeti államtitkárként, és e poszt a jogszabályok értelmében összeférhetetlen a polgármesteri tisztséggel.

Almási István megválasztott polgármester Lázár Jánossal közösen tartott, a választási eredményeket értékelő sajtótájékoztatóján elmondta: városvezetőként azt az utat kívánja folytatni, melyet tíz évvel ezelőtt megkezdett, és két esztendővel ezelőtt elődjével programként meghirdetett. A választási eredmény leképezi a Fidesz kétharmad-egyharmados fölényét az MSZP-vel szemben - hangsúlyozta a politikus, aki 2001 óta alpolgármester volt a városban.

Lázár János kifejtette: Almási Istvánt több évtizedes munkája és szolgálata tette polgármesterré. Az eredmény túlmutat önmagán, a hagyományosan baloldali városrészekben soha nem látott arányban támogatták a Fidesz-KDNP jelöltjét, s ez alapvetően Almási István személyének köszönhető - mondta az államtitkár. Hódmezővásárhelyen létezik az a stabil többség, akik hisznek a város jövőjében és fejlődésében. Kevés olyan település van Magyarországon, ahol minden egyes választást a konzervatív pártok, az utóbbi években a Fidesz nyer meg - közölte a honatya.  Az ország társadalmi és gazdasági nehézségei ellenére ez a folyamat nem tört meg, így az eredmény különösen figyelemreméltó - tette hozzá.

Almási István a hódmezővásárhelyi közgyűlés csütörtöki ülésén teszi le esküjét.

(MTI-fidesz.hu)