Bővíti a demokráciát az új rendszer
2012. szeptember 24., 10:52
Más és más stratégia szükséges az ellenzéki összeborulás, illetve a külön indulás esetén is – mondta a Magyar Hírlapnak Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója. Hangsúlyozta, szó sincs feszültségről a kormánypártban a parlamenti létszám 2014-es csökkenésére készülés kapcsán.

Más stratégia szükséges az ellenzéki együttműködés, illetve a külön indulások esetén, de ez még a jövő zenéje. A jobboldali pártszövetség szempontjából „az egy a tábor, egy a zászló” stratégia igenis bevált – mondta a lapunknak adott interjúban Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója. A választási feliratkozás kapcsán közölte, a rendszer több, döntően angolszász országban létezik, használják is, nem jelent nehézséget, nem antidemokratikus és nem részrehajló. A kopogtatócédulák helyébe lépő új rendszerhez több ellenzéki javaslatot is figyelembe vesznek majd. Szerinte az LMP-nek és az MSZP-nek is nehéz összegyűjteni a megfelelő mennyiségű ajánlószelvényt, így számukra is kedvező az új szabályozás. Kubatov Gábor szólt arról is, a Jobbikkal nem működnének együtt, mivel a párt „az elmúlt két évben a parlamentben egyáltalán nem segítette a kormányt, sőt hevesebben támadta, mint a baloldal”. Hangsúlyozta, a Fideszben nincs feszültség a parlamenti létszám 2014-es csökkenésére való készülés kapcsán.

A teljes interjú elolvasható a magyarhirlap.hu oldalon.

(Pindroch Tamás - Magyar Hírlap)