Kocsis: "Jó irányba halad a rendőrség munkája"
2013. január 18., 11:06
A 2010-es kormányváltás óta olyan jogszabály-módosítások léptek életbe, melyek segítették a rendőrség munkáját – jelentette ki Kocsis Máté. A HírTV Rájátszás című műsorában a honvédelmi és rendészeti bizottság elnöke hasznosnak tartotta a testület rendkívüli ülését.

Rendkívüli ülést tartott csütörtökön a parlament honvédelmi és rendészeti bizottsága a társadalmat felháborító közelmúltbeli erőszakos bűncselekmények ügyében. Kocsis Máté, a rendészeti bizottság fideszes elnöke múlt csütörtökön közölte, kezdeményezi a testület összehívását, hogy megvitassák és további válaszokat adjanak az olyan brutális bűncselekmények visszaszorításának kérdésére, mint amilyen például az újévi szigethalmi késelés vagy a január 7-i ózdi gyilkosság.

Nagyon hasznos volt a mai ülés, rengeteg javaslat hangzott el és meghallgattuk az ORFK beszámolóját is – közölte Kocsis Máté a HírTV műsorában. A fideszes politikus felhívta a figyelmet arra, hogy mindkét elhíresült bűnesetben 24-26 óra alatt rendőrkézre kerültek az elkövetők. Kocsis Máté a rendészeti bizottság életében érdekes fordulatnak nevezte, hogy a Jobbiktól az MSZP-n át a Demokratikus Koalíció képviselőéig mindenki elismerte a rendőrség gyors és hatékony munkáját.

A képviselő emlékeztetett, a 2010-es kormányváltás óta olyan jogszabály-módosítások léptek életbe, melyek segítették a rendőrség munkáját. Példaként a három csapás törvényt, a Btk. szigorítását, az új szabálysértési törvényt, az új polgárőrtörvényt említette. Kocsis Máté aláhúzta, közel háromezerrel több rendőr teljesít ma szolgálatot, mint korábban; technikai állományában megújult a rendőrség, és morális tartásában is erősödött. Jó irányba halad a rendőrség munkája – jegyezte meg.

A műsorban szóba került az elhíresült Portik-Laborcz-ügy is. Kocsis Máté felhívta a figyelmet arra, hogy a nemzetbiztonsági bizottság tagjaként nem nyilatkozhat minősített adatokról. A politikus azon az állásponton van, hogy Portik-Laborcz-ügy bizonyos részleteit, dokumentumait nyilvánosságra kellene hozni.

(fidesz.hu)