fidesz.hu főoldal
Hírek
Interjú
Publicisztika
Európai Unió
Mondatok
Századvég: kitartó Fidesz fölény
2013. május 31., 15:40
A Századvég legfrissebb közvélemény-kutatása szerint az elmúlt hónapokban nem változott jelentősen a pártok támogatottsága, a Fidesz változatlanul őrzi vezető pozícióját mind a teljes népesség, mind a biztos szavazó pártválasztók körében.

A május végén készített telefonos kérdőíves felmérésből kiderült, hogy a Fidesz támogatottsága a teljes népesség körében 24 százalékos, az MSZP 13 százalékon, a Jobbik 8 százalékon áll, míg az LMP-re a választópolgárok 2, az Együtt 2014-re 6 százalékuk szavazna. A Demokratikus Koalíciónak 1 százalékos a támogatottsága, más pártokra pedig a megkérdezettek 2 százaléka szavazna - írta pénteki, MTI-nek is eljuttatott közleményében a Századvég.

A biztos szavazó pártválasztók között a Fidesz 47, az MSZP pedig 25 százalékon áll, míg a Jobbik támogatottsága 13, az LMP-é 2 százalék. A biztos szavazók közül az Együtt 2014-re 10 százalék, a Demokratikus Koalícióra 1 százalék voksolna, az egyéb pártok támogatottsága pedig 2 százalékos.

A kutatás szerint - amelyben ezer felnőttet kérdeztek meg - a választókorúak 48 százaléka biztosan részt venne egy most vasárnap tartandó parlamenti voksoláson, azaz a választási aktivitás a korábbi hónapokban mértekkel azonos. A pártszimpátiájukban bizonytalanok aránya gyakorlatilag február óta nem változott, továbbra is a választókorúak 44 százaléka tartozik ebbe a csoportba.

(fidesz.hu)
Kapcsolódó anyagok:
Cikk: Századvég: a jelenlegi kormány jobban teljesít