Balra hakni
2013. szeptember 13., 09:00

Máté T. Gyula: Gyurcsány pontosan tudja, mi az a politikai kettős beszéd: ha nincs közös lista, ha nincs közös kormányfőjelölt, az egész megosztott-jelöltösdi legfeljebb szépségtapasz a semmin. Ha ez így van, őt egyik oldal sem fogja bevenni a buliba, a neve csak akkor szaglik kevésbé rosszul, ha teljes a szagminta, fullos az ellenzéki összeborulás. Innentől tehát a korábban az ellenzéki összefogás oltárán még Katus kedvenc rezsóját is feláldozó Gyurcsány szerepet váltott, s újra egyéni játékba kezdett. Mesterházynak nagyot mondott, mert úgy érezte, ez felértékeli. Saját táborában mindenképpen, amelyet ezzel még inkább összetarthat. Ráadásképpen magához vonzhatja a kicsiket is, majd csinál ő összefogást. S láss csodát, a Demokratikus Koalíció honlapja lelkendezve közli, hogy egyenesen belépési hullám indult a pártba. Képzeljék el, a Bokrost és Dávid Ibolyát is megjárt Kerék-Bárczy Szabolcs is csatlakozott, hiszen „azokat az értékeket, amelyeket én képviselek, a valós társadalmi támogatottsággal rendelkező magyar pártok közül ma a DK képviseli”. Finom szerzemény. Ehhez még tegyük hozzá Fodort, mint ballibsajtót húzó nevet. Az örökfiatalos Gábor persze csak statiszta, igazából sohasem volt más, most éppen ezt a darabot választotta.

(Magyar Hírlap, 2013. szeptember 13.)