"Ennél mélyebbre a politika már nem süllyedhet"
2013. október 8., 08:44
Orbán Viktor hungarocellből készült szobrának ledöntéséről beszélt az Európai Parlamentben (EP) Gál Kinga fideszes EP-képviselő hétfő este a strasbourgi plenáris ülésen.

A képviselők számára a napirendtől független témák felvetésére szolgáló úgynevezett egyperces hozzászólások keretében a kormánypárti EP-képviselő hiányolta, hogy azok a képviselőtársai, akik máskor felemelik a szavukat, mert úgy vélik, hogy valahol valakinek sérült az emberi méltósága, most, amikor a szobordöntés "a néppárti magyar miniszterelnök méltóságát gyalázta meg", nem hallatják a hangjukat.

"Ez a mérhetetlenül primitív, erőszakra buzdító, az európai politizáláshoz nem méltó magatartás mindenképpen elítélő szót érdemelne itt mindazok részéről, akik máskor hangos kifakadással védenek vélt sérelmeket is, emberi méltósághoz való jogot követelve" - jelentette ki Gál Kinga. Feltette a kérdést a baloldali és a liberális képviselőknek, most miért nem határolódnak el "a baloldal ilyen erőszakos és szélsőséges politizálásától". "Ennél mélyebbre ugyanis a politika már nem süllyedhet" - zárta hozzászólását a fideszes politikus.

(MTI-fidesz.hu)