Valóban békét szeretnénk
2013. október 18., 08:32
„Méltóságteljesen kell ünnepelnünk október 23-án, hűen 1956 eszmeiségéhez” – hangsúlyozta a Magyar Hírlapnak Wittner Mária forradalmár, szabadságharcos. Mint mondta, már a héten megemlékezésen vesz részt Mosonmagyaróváron, ahol csodálatos, színvonalas és megrendítő kiállítást rendeznek a kommunizmus bűneiről, aztán pedig ellátogat Münchenbe, az ottani ’56-os magyarokhoz.

„A Békemeneten csak lélekben tudok jelen lenni, mivel már korábban más helyszínekre ígérkeztem, így délelőtt Dunakeszin, délután Csepelen, este pedig Dunavarsányban emlékezünk a forradalomra” – közölte a fideszes képviselő, aki úgy érzi, az elmúlt huszonöt évben túl keveset beszéltünk 1956-ról.

„Még visszarendeződés is bekövetkezett, hiszen az ötvenedik évfordulót vérbe fojtották. Pedig nagyon vártuk, hogy fél évszázad múltán visszatekintsünk, de az akkori hatalomgyakorlók elbántak az évfordulóval is. És mind a mai napig nem érzik magukat bűnösnek azért, amit tettek 2006. október 23-án – nyomatékosította az ’56-os hős.

Ezért is kell a Békemeneten méltóságteljesen megmutatni, hogy 1956 eszmeiségével állunk ki. Mi valóban békét szeretnénk, és azt, hogy ez az ország harmonikusan fejlődjön, nem kiszolgáltatva a szovjeteknek vagy a globalizációnak. Mert nem az volt a forradalom és a szabadságharc célja, hogy rabszolgák legyünk” – hívta fel a figyelmet Wittner Mária.

(Magyar Hírlap, 2013 október 18.)