A visegrádi országok előtt álló közös kihívásokról egyeztettek
2013. november 7., 15:05
A 2014-2020-as uniós programozási időszak aktuális kérdéseiről tartottak informális megbeszélést a magyar elnökség szervezésében a visegrádi országok csütörtökön Budapesten.

Az informális megbeszélésen a visegrádi országok előtt álló közös kihívásokról egyeztettek, és sok esetben azonos álláspont is kialakult - mondta el Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkára a találkozót követő sajtótájékoztatón Budapesten.

Ez azt is jelenti, hogy amikor az egyes országok a partnerségi megállapodással kapcsolatos tárgyalásokat folytatják az Európai Unióval, ezt annak tudatában teszik, hogy bizonyos pontokon a visegrádi négyek hasonló álláspontot képviselnek - tette hozzá az államtitkár.

A megbeszélésen Cséfalvay Zoltán Elzbieta Bienkowska lengyel regionális fejlesztési miniszterrel, Lubomir Vazny szlovák befektetésért felelős miniszterelnök-helyettessel és Daniel Braun cseh regionális fejlesztésért felelős miniszter-helyettessel találkozott.

(MTI-fidesz.hu)