Bajnai pártja adóemelést akar
2013. november 18., 17:43
Bajnai Gordon pártja most már a parlament falai közt is kampányol a családi adórendszer ellen - reagált Hoppál Péter egy más témában tartott sajtótájékoztatóján Scheiring Gábor hétfői nyilatkozatára.

Az Együtt-PM „fájni fog” programja a családi adókedvezmények részleteinek eltörlésével járna – mutatott rá a szóvivő, megjegyezve, hogy programjuk gyakorlatilag az adóemelésre épít. Az egykulcsos személyi jövedelemadót támadják, hiszen szakértői vélemények szerint Európa egyik legalacsonyabb – 16 százalékos – személyi jövedelemadójának alkalmazása helyett 40 százalékos adókulccsal sújtanák az embereket.

A gyermeket nevelő családokkal, nőkkel és édesanyákkal kívánják megfizettetni azt a pénzt, amit a bankadó kivezetésével veszítene a költségvetés – fogalmazott. A Fidesz szóvivője egyúttal felidézte a senki által meg nem választott volt miniszterelnök nyilatkozatát, melyben azt mondta: a bank- és különadók jelenlegi formáját ki kívánják vezetni a magyar adórendszerből. Ezt a kormánypártok nem tartják helyes megoldásnak – fűzte hozzá.

Kérdésre válaszolva Hoppál Péter elmondta: a kormány 2013-ban elindította bérfejlesztési programját, melynek keretében megemelték az egészségügyi dolgozók és pedagógusok bérét. Megfogalmazása szerint a 2010-es - Görögországéhoz hasonló -, helyzettel szemben ma már arról számolhatnak be, hogy emelkednek a bérek. A gazdasági teljesítménytől függ, hogyan alakulhatnak a jövőbeni béremelések – mutatott rá. Ugyanakkor felhívta a figyelmet, jövőre érdemes lesz átnézni, hogy mely szférákban hajtható végre újabb béremelés.

Egy másik újságírói felvetésre reagálva kifejtette: „kilóg a lóláb”, nagyon úgy tűnik, hogy ez az akció csak egy elterelő hadművelet az ellenzék részéről, ugyanis a bajai videó hamisítási botrányban még mindig nem tisztázta magát sem az MSZP, sem pedig a DK. Egyúttal emlékeztetett, hogy amikor kiderült, hogy mit tett Balogh József, frakciótagságát azonnal megvonták. Mint ismert, hétfőn az Országgyűlés Hivatala előtt demonstráltak baloldali politikusok Balogh József ellen.

(fidesz.hu)